Buitenlandse Kazen
Een ruim assortiment buitenlandse kazen, waaronder Belgische, Franse, Italiaanse, Spaanse en andere Europese kazen. Over het algemeen vindt u bij ons de meest gangbare buitenlandse kazen, maar op bestelling is alles mogelijk. In ons assortiment bieden we grote en per stuk verpakte buitenlandse kazen, geschikt voor uw buffetten en kaasplankjes. Voor een uitgebreide lijst kunt u altijd contact met ons opnemen.
Pas de blue
Pas De Bleu is een stoere Belgische blauwgeaderde kaas, uit rauwe melk vervaardigd. De korst is donker en niet eetbaar. Deze kaas is afkomstig uit de biologische landbouw en is daardoor biologisch.
Le Malmedy biologique
De Malmedy is een Belgische biologische koemelkkaas. Het is een op de boerderij geproduceerde kaas op basis van onbewerkte biologische melk afkomstig van onze koeien. Deze kaas wordt op regelmatige basis gewassen met een rode fermentatie en zeezout, wat hem zijn uitzonderlijk karakter en bevallige saffraankleurige korst verleent. De smaak is zacht, smedig en geparfumeerd. Sedert 1974 zet men op de boerderij Grodent op ambachtelijke wijze de melk van zijn koeien om tot diverse kwalitatieve melkproducten.
Hollandse Kazen
In ons assortiment hebben we een variatie aan Hollandse kazen. Zowel hele hotelblokken als gesneden hotelblokken, maar ook grote Hollandse ronde kazen. Van jong t/m overjarige, leerdammer, maaslanders en milner. Deze grote HB kazen, kunnen we voor u in 4en snijden zodat u er mooie plakken of blokjes van kunt maken.
Oude Reypenaer kaas
Wijngaard Chevre Affine
De geitenkaas wordt gemaakt door een speciaal geselecteerde kleinschalige geitenkaasmakerij. Deze werkt met traditionele draineerbakken waar een natuurlijke scheiding van de wrongel en de wei plaatsvindt: een maximaal respect voor de goede bestanddelen in de kaas, die belangrijk zijn voor de latere smaakontwikkeling tijdens de rijping.
Deze geitenkaas wordt langzaam en langdurig geaffineerd (4 maanden) in speciale caves. Zo ontstaat een bijzondere geitenkaas; zacht, vol van smaak, smeuïg en zeer toegankelijk. Deze geitenkaas is leverbaar in gesneden buffetverpakking van 26 plakjes van 20g met een mooie ronde vorm.