Boter
Boter is de gekarnde room van melk. Men spreekt ook wel van roomboter, wat een pleonasme is, aangezien boter altijd van room gemaakt wordt. De productnaam boter is beschermd en moet ten minste 82% melkvet bevatten. Margarine heeft dus ook niets te maken met boter, ook al wordt het in dagelijks spraakgebruik ten onrechte soms zo genoemd. Al een paar jaar worden alle margarines gemaakt van plantaardige oliën. Deze oliën worden gewonnen uit onder andere zonnebloemen, maïs, koolzaad en palmvruchten.

Geklaarde boter is boter die gesmolten is om de vaste bestanddelen en het water te scheiden van het vet. Geklaarde boter heeft een hoger kookpunt dan gewone boter en wordt gebruikt in sommige keukentoepassingen.
Zowel roomboter, margarine en geklaarde boter voeren wij in ons assortiment, bulk of klein verpakking. Voor een overzicht van onze boter kunt u contact met ons opnemen.

Beurre Cullinaire
Geklaarde boter is boter die gesmolten is om de vaste bestanddelen en het water te scheiden van het vet. Geklaarde boter heeft een hoger kookpunt dan gewone boter dus ideaal voor het gebruik in de professionele keuken.
Roomboter
We spreken van roomboter als deze minstens 82% melkvetten bevatten. In ons assortiment hebben we verschillende verpakkingen. Rolletjes roomboter gezouten en ongezouten van 250gram, ongezouten rollen van 500gram, zilverwikkel van 250gram en bullange roomboter van 250gram. Voor de grotere verbruikers zijn bulk verpakkingen van 5kilo gram en 25kilo gram leverbaar.
Boter "JBM" wikkel uit 1950
Vroeger werd er door de firma Becker-Royen toenmalig Jos Becker Maastricht zelf boter verpakt! Hiernaast een wikkel zoals ze vroeger verpakt werden.