De eerste generatie Becker startte in 1937 het bedrijf “Jos Becker Maastricht” aan de Koning Clovisstraat te Maastricht. Opa en Oma Becker waren zelfstandig ondernemers die handelde in boter en eieren. Destijds deden ze zelf de boter ompakken in de eigen verpakking. Het huidig logo stamt nog steeds uit deze tijd. Toen waren de letters alleen niet BRM (Becker Royen Maastricht) maar JBM (Jos Becker Maastricht). Het hart waar de drie letters in staan, staat voor: “HART voor de zaak, en HART voor de klanten”. Dit was en is nog steeds het kenmerk van ons bedrijf.
Aangezien de verkoop stijgende was, moest er uitgebreid worden. Rond 1939 vlak voor de oorlog verhuisde het bedrijf naar de huidige locatie aan de Scharnerweg. Hier was meer ruimte voor de ompak machine van de boter en het magazijn was ruimer waardoor er meer productie kon worden gerealiseerd.

Tijdens de oorlogsjaren werd er gewoon doorgewerkt. De bevolking moest uiteraard bevoorraad blijven van voedsel en dit gebeurde voor het Zuid-Limburgse door de firma Becker.
Na de oorlog werd er een nieuw boter ompak machine aangekocht vanuit Zwitserland, waarmee ze pakjes roomboter van 250 gram konden maken. De Amerikanen kwamen destijds met bulk verpakkingen van 25 kilo. Deze waren natuurlijk niet handelbaar voor de kleine winkels en werd er veel gebruik gemaakt van de onder eigen label verpakte boter van Becker.

Nog steeds waren eieren en boter de belangrijkste producten waar handel in werd gedreven, rond 1950 werden er vanuit het pand aan de Scharnerweg vele eieren geëxporteerd naar Duitsland en het grensgebied. Naast het boter ompakken was het sorteren van eieren de voornaamste bezigheid van het bedrijf.

De tweede generatie Becker (Boy) deed rond 1960 zijn intreden in de zaak. In samenwerking met zijn ouders werd het bedrijf voortgezet. In 1968 werd er door het intreden van Boy de naam veranderd in Becker – Royen & Zn. B.V.
Ook werd het pakket in de navolgende jaren uitgebreid met neven artikelen zoals margarines, vetten en oliën.

Begin jaren tachtig vond er weer een uitbreiding plaats van het pakket. Aangezien de leveranciers destijds meerdere producten in het assortiment hadden, was het een makkelijke stap het pakket te vergroten. In de categorie zuivel werd er toen begonnen met room en melk. Navolgende op de zuivel uitbreiding werd er ook al snel begonnen met kaas. Door een overname van een lokaal zuivel bedrijf werd er meteen een betere basis gelegd voor de zuivelhandel en werd het afzetgebied groter.

In het jaar 1992 kwam de derde generatie, en nu huidig directeur, Stefan Becker in dienst.
Stefan zorgde voor de uitbreiding van bake-off producten. Deze waren toen net in opkomst en een veelvuldig gevraagd artikel. Naast de bake-off producten werd het assortiment al snel uitgebreid met overige diepvriesproducten. Schepijs, verschillende soorten snacks, groenten, fruit, gebak en hartige producten volgde al snel.

In 1997 werd het pand aan de Scharnerweg herbouwd van ongeveer 400m² naar 750m², dit gaf ons de gelegenheid om een grotere diepvriescel te bouwen en meer diepvriesproducten te gaan voeren. Aangezien de vraag dusdanig groot was moesten er steeds nieuwe producten ingekocht worden en was de herbouwing al snel te klein. Ongeveer 4 jaar later werd het aangrenzende pand aangekocht waardoor de opslagruimte is vergroot met 700m². Niet alleen de oppervlakte werd vergroot maar ook werd alles geautomatiseerd. De facturen die voorheen met de hand werden geschreven, komen nu uit de printer rollen. De verkoop die destijds vanuit de vrachtauto’s werd gerealiseerd, kan nu enkel plaatsvinden op bestelling.